Inloggen
Contact

Gratis energieverbruiksmanager voor gemeentes


Foto: Zijisdemakelaar.nl

Enexis-dochter Enpuls biedt steeds meer gemeentes een gratis online energieverbruiksmanager aan. Met de tool kunnen bewoners energie besparen en krijgen gemeentes huiseigenaren in beeld die hun woning willen verduurzamen.

Na een pilot in Groningen, Den Bosch en Breda wil Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, haar energieverbruiksmanager in hoog tempo uitrollen in gemeentes als Oss, Hoogeveen en Eindhoven. De pilot was succesvol met meer dan 7000 huishoudens die actief gebruik maken van MIJNenergieinzicht stelt Enpuls in een persbericht. Enpuls ontwikkelt met provincies, gemeenten en woningbouwcorporaties energieplannen en focust op een wijkgerichte aanpak van energiebesparing.

Inzicht in verbruik en contact met energieloket
De online tool MIJNenergieinzicht is bedoeld voor huurders en huiseigenaren met een slimme meter. Gemeentes die samenwerken met Enpuls nodigen bewoners per brief uit om zich aan te melden voor de energieverbruiksmanager. Daarmee krijgen huurders en huiseigenaren inzicht in hun stroom- en gasverbruik en kunnen ze direct contact leggen met een gemeentelijk energieloket om advies te krijgen voor energiebesparende maatregelen Enpuls denkt MIJNenergieinzicht in de loop van dit en volgend jaar bij nog meer gemeentes aan te bieden in het verzorgsingebied van Enexis.

Laagdrempelig lokaal ecosysteem CO2-besparing
Enpuls richt zich met de energieverbruiksmanager niet alleen op huurders en huiseigenaren, maar ook op gemeentes. De gemeentelijke energieloketten krijgen via de online tool immers nieuwe ‘klanten’ die hun woning duurzamer en energiezuiniger willen maken. De Enexis-dochter hoopt zo een ‘laagdrempelig, lokaal ecosysteem’ te creëren dat CO2-besparing oplevert. Directeur Henk Visser van Enpuls stelt dat niet de techniek van de energieverbruiksmanager doorslaggevend is, “maar de unieke manier van samenwerking. Als we de krachhten bundelen komt de verduurzaming daadwerkelijk op gang.”